Skip to main content

Wat is een gietvloer?

De naam gietvloer zegt het in feite al. Het is een naadloze vloer dat in één keer wordt gegoten en zorgt voor een strakke, moderne én praktische afwerkvloer. De vloer wordt aangebracht door middel van gieten op een ondergrondvloer en wordt meestal gemaakt van kunststof, ook bij de Vloerenboulevard! Een gietvloer in Limburg kan op basis van epoxy, polyurethaan (PU) of marmeleen worden gemaakt.

    • Epoxy gietvloer: dit zijn de echte industriële vloeren die gebruikt worden in de fabriekshallen en loodsen. Dit vanwege de sterke en vloeistofdichte eigenschappen. Epoxy is niet flexibel, dus de vloer moet stabiel zijn.
    • PU gietvloeren: PU gietvloeren staan erom bekend dat ze flexibeler en krasbestendiger zijn dan epoxy, deze zijn dan ook gemaakt voor de particuliere markt. Een PU gietvloer is onder te verdelen in alifatisch & aromatisch. Een ruimte die beschikt over veel natuurlijk lichtinval is de alifatische gietvloer geschikt, deze vloer is namelijk kleurecht. Wanneer er geen sprake is van natuurlijk Uv-licht, is de aromatische vloer geschikt.
    • Liquid design op basis van marmeleen: liquid design bestaat uit een mix van kurk-lijnolie en bio polymeer bindmiddel. Dit zijn beide natuurlijke en duurzame materialen. Hierdoor is de vloer bijzonder geschikt voor iedereen die maatschappelijk verantwoord wilt zijn.

Hoe worden gietvloeren in Limburg gelegd?

Het leggen van gietvloeren in Limburg is een bijzonder complexe klus en zijn erg moeilijk te leggen. Om de kwaliteit van de Vloerenboulevard te garanderen laten wij gietvloeren enkel aanbrengen door onze eigen vakmensen en professionals. Allereerst dient de ondergrond strak te zijn. Gietvloeren zijn slechts 2 millimeter dik, hierdoor volgt het de ondergrond en kunnen wanden en trappen niet worden meegenomen.

Voordat de gegoten vloer in Limburg wordt gelegd, wordt eerst door ons team de luchtvochtigheid en kamertemperatuur gemeten. Ook wordt de ruimte waar de vloer wordt gelegd hermetisch afgesloten tegen insecten, haren en stof. Het kost enige tijd aan voorbereiding, maar het is essentieel om een perfect resultaat te kunnen garanderen. Eventueel natuurlijk licht dient ook afgedekt te worden, het licht en Uv-straling kan namelijk het droogproces negatief beïnvloeden.

Hierna wordt de gietvloer uit één of twee componenten gemixt, gegoten en uitgespateld. Het kan wel eens voorkomen dat er luchtbolletjes in de vloer ontstaan na het gieten van de vloer. Deze worden tijdens de zogeheten verwerkingstijd verwijderd met een prikrol. De droogtijd na het gieten van de vloer is afhankelijk van de gekozen vloer, de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid 7 tot 16 uur.

Een PU gietvloer wordt gemengd of afgelakt en kan worden verzorgd in alle kleuren. Wanneer u kiest voor een liquid design gietvloer, kunt u kiezen uit 30 verschillende kleuren. Uw gietvloer in Limburg kan worden afgewerkt met vrijwel iedere plint, zoals MDF, RVS, laminaat of aluminium.

Onderhoud van uw gietvloeren in Limburg

Gietvloeren zijn kenmerkend om hun onderhoudsvriendelijkheid. U kunt de vloer al goed onderhouden door deze regelmatig te stofzuigen en te reinigen met een vochtige doek. Een polyurethaan vloer is gevoelig tegen zuren, gebruik dus geen grondige schoonmaakmiddelen om uw PU gietvloer te reinigen.

Wanneer er hardnekkige vlekken ontstaan, is het mogelijk om de vloer opnieuw te lakken. Hierbij is het alleen mogelijk om uw volledige vloer te voorzien van een nieuwe laklaag. Het is ook mogelijk om uw gietvloer te voorzien van een nieuwe kleur, dit zorgt ervoor dat de vloer tijdloos blijft!

Wilt u meer informatie over onze gietvloeren in Limburg? Neem dan altijd vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom in Kerkrade! Naast gietvloeren zijn wij ook gespecialiseerd onder andere in het leggen van betondesignvloeren of het plaatsen van tapijtvloeren. Neem een kijkje op onze website voor het volledige aanbod.

Gietvloer