Tapijtvloer in Limburg

Een tapijt vloer is een lust voor het oog. Het maakt een kamer zacht en heeft een luxe uitstraling. Buiten de optische voordelen heeft het ook nog eens praktische voordelen. Tapijt is namelijk energiebesparend en erg gebruiksvriendelijk. Zonder al te veel inspanning kunt u jarenlang van tapijt genieten.

Nog een groot voordeel van een tapijtvloer is dat het bijna overal geplaatst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de woon-, slaap- en werkkamer. Ook voor ondernemingen is een tapijtvloer interessant. Het straalt namelijk rust en kalmte uit. Tapijt is in iedere kleur beschikbaar en biedt ontelbare variatie in patronen. Zo kunt u kiezen of u het tapijt naadloos wilt laten aansluiten op de rest van uw inrichting, of juist een contrast bieden. Voor elke plek in het huis of in de onderneming zijn verschillende soorten tapijt nodig. Zo moet bijvoorbeeld tapijt op de trap aan andere eisen voldoen dan tapijt op de studeerkamer. Onze experts staan klaar voor u om u te voorzien van het juiste advies, zo maakt u altijd de juiste keuze!

Wat mag u van ons verwachten?

 • Een professioneel advies op maat over de verschillende merken en ondergrond.
 • De mogelijkheid om enkele stalen thuis uit te proberen.
 • Wij werken uitsluitend met vakmensen die uw vloer leggen
 • De offerte is altijd voor het totaalplaatje, zodat u weet waar u aan toe bent.
Categorie:

Beschrijving

Wat is een tapijt vloer?

Tapijt bestaat uit verschillende vormen en maten, zo is elke tapijtvloer in Limburg uniek! Ook het materiaal wat gebruikt wordt kan verschillen. Zo bestaan er tapijten van wol, katoen, plantaardige garens, nylon, polyester en polypropyleen. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Zo is wol bijvoorbeeld vuil werend en staat polypropyleen erom bekend enorm slijtvast te zijn. De keuze van het materiaal dat u wilt gebruiken hangt onder andere af van de ruimte waar de tapijt vloer in Limburg komt te liggen en de intensiteit van het gebruik. Onze experts vertellen u graag over het juiste materiaalgebruik.

Omdat tapijten ondertussen al decennia lang worden aangeboden, is het aanbod in merken enorm. Hierdoor verschilt ook de kwaliteit. Sommige tapijten vertonen sneller kleurverlies of slijten sneller. Wij werken uitsluitend samen met leveranciers waarvan wij zeker weten ze de beste kwaliteit leveren. Zo kunnen wij garanderen dat u lang plezier heeft van uw tapijt. De voordelen op een rijtje:

 • Slijtvast
 • Geluiddempend
 • Makkelijk in onderhoud
 • Warmte-isolerend
 • Stroef, waardoor de kans om uit te glijden verkleind
 • Zacht
 • Geeft een luxe uitstraling
 • In praktisch alle kleuren leverbaar
 • Minimale zorg vereist gedurende de levenscyclus van de vloer.

Tapijt leggen in 4 stappen

STAP 1

In onze showroom krijgt u een vakkundig, eerlijk advies over de beste keuze in tapijt. Stel gerust al uw vragen.

STAP 2

We bespreken de wensen, mogelijkheden en kleuren. U krijgt een staaltje mee om thuis uit te proberen en een prijsopgave.

STAP 3

Akkoord? Dan gaan we een datum afspreken om het tapijt bij u te leggen.

STAP 4

Uw tapijt wordt door onze vakmensen gelegd. Binnen enkele uren kunt u al genieten van uw nieuwe tapijtvloer!

vloeren kerkrade

Vrijblijvend adviesgesprek over uw perfecte tapijt?

Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Wij vinden het belangrijk om u een passend en eerlijk advies te geven. Daarom inventariseren wij eerst uw wensen en kijken we of dit mogelijk is. Vervolgens maken we een offerte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

Vraag meteen een adviesgesprek aan

Hoe wordt een tapijtvloer in Limburg gelegd?

Een belangrijke voorwaarden voor het langdurige plezier van een tapijt vloer in Limburg is het goed leggen ervan. Kamerbreed leggen is namelijk niet zomaar gedaan. Wij raden dan ook sterk aan om dit te laten doen door een van onze vakmensen.

De eerste stap is om het tapijt te laten acclimatiseren. Pak het tapijt thuis uit de verpakking en laat het wennen aan de temperatuur en vochtigheid van de woning. Zo voorkomt u dat het gaat krimpen en rekken. Zorg er ook altijd voor dat de ondergrond vlak en droog is. Wanneer dit niet het geval is en de ondervloer scheuren of onregelmatigheden bevat, kan het tapijt sneller gaan slijten.

Om ervoor te zorgen dat het tapijt vol van kleur wordt, is het belangrijk om het tapijt tegen de vleug (richting van het poolgaren) in wordt gelegd. Zorg er dus voor dat alle tapijtbanen in de juiste richting liggen. Voordat u gaat leggen wordt er nog bepaald hoe het tapijt wordt bevestigd. U kunt kiezen uit lijmen, plakken met tape of spannen.

Een tapijt vloer met een foamrug kan rechtstreeks op een droge ondergrond worden geplakt. Bij tegeltapijt raden wij aan om het vast te tapen en met een rug van textiel of latex is het beter om dit te spannen.

Hoe wordt tapijt gemaakt?

Het maken van tapijten geldt als een eeuwenoud ambacht. Vroeger werden tapijten met de hand geknoopt en gewoven. Tegenwoordig worden er andere technieken gebruikt om de efficiëntie te verhogen. De meest voorkomende vorm van deze techniek is tuften. Hierbij wordt de garen over de hele breedte, door tientallen naalden, gelijktijdig door het basisdoek gestoken en teruggehaald. Bij het terugkeren van de naald wordt een lus gevormd. Wanneer deze lus wordt doorgesneden spreken we van een Saxony tapijt. Als de lus intact blijft, spreekt men van een Bouclé tapijt.

Het onderhoud van een tapijtvloer in Limburg

Het goed onderhouden van een tapijt vloer draagt enorm bij aan de levensduur. Om afdrukken van zware meubels te voorkomen, kunt u kiezen voor een ondervloer. Om de vloer te onderhouden kunt u het beste de stofzuiger gebruiken. Als u vlekken maakt, dep deze dan eerst op met een schone, droge doek. Hierbij is het belangrijk dat u niet gaat schrobben. Wanneer de vlek droog is, kunt u het beste een tapijtreiniger gebruiken. Laat het schoonmaakmiddel een tijdje intrekken en dep vervolgens van buiten naar binnen. Zo voorkomt u dat de vlek zich verspreidt. Reinig de plek daarna na met lauw water en een nieuwe droge doek. Zo verwijdert u overgebleven schoonmaakresten. Meer informatie over vloeronderhoud, vindt u hier. Bij ons kunt u ook terecht voor de mooiste karpetten, lees daar meer over via deze pagina.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Tapijtvloer in Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *