Vinyl vloer Limburg

Een vinyl vloer is een kunststof vloerbedekking van hard materiaal. Daarom is vinyl ook erg gemakkelijk in onderhoud. Vinyl vloeren staan er daarnaast ook om bekend dat ze goed isoleren, waardoor het prettig aan de voeten voelt en het een ideale vloer is voor vloerverwarming. Door de geluiddempende werking is vinyl een rustige vloer en geschikt voor appartementen of bovenverdiepingen. Ook kan vinyl gelegd worden in vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer. Een ander kenmerk is, dat er een enorme keuze aan motieven en designs is voor uw vinyl vloer in Limburg, zoals houtlook, steen, glinsterend, metallic of een effen kleur. Neem vooral contact op met de Vloerenboulevard of kom langs in onze showroom voor de mogelijkheden!

Wat kunt u van onze vloeren verwachten?

  • Antistatisch
  • Geluiddempend
  • Olie- en vetafstotend
  • De vloeren worden gelegd door vakmensen
Categorie:

Beschrijving

Hoe wordt een vinyl vloer gemaakt?

Uw vinylvloer in Limburg wordt gemaakt van de kunststof polyvinylchloride, dit staat ook wel bekend als de afkorting PVC. Dit is overigens niet te verwarren met onze PVC vloeren, op deze pagina vindt u daar meer informatie over. Het grote verschil tussen een vinyl en PVC-vloer, is dat een vinylvloer in één keer kamerbreed wordt gelegd. De vinyl vloer maakte in Limburg haar opkomst in de jaren tachtig en is door de jaren heen geperfectioneerd. Zowel de designs als de kwaliteit hebben zich met de jaren flink ontwikkeld. Een vinyl vloerbedekking bestaat uit meerdere lagen. De volgorde van de lagen is als volgt:

  1. Foam rug
  2. Glasvezel doek
  3. Een harde laag PVC
  4. Foam laag
  5. Design
  6. Bescherming

De bovenste laag van het vinyl bestaat uit een slijtvast, doorzichtige glimmende laag of doffe laag. U kunt verschillende gradaties van de hardheid kiezen in de bovenste laag. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hier bijvoorbeeld aan de gebruiksintensiteit, of waar de vloer komt te liggen. Onze adviseurs staan voor u klaar om u te voorzien van het beste advies hierover. Neem gerust contact met ons op, of kom een kijkje nemen in onze showroom.

Waar moet u op letten bij het kopen van een vinylvloer in Limburg?

Wanneer u van plan bent om een mooie vinylvloer bij u thuis te willen leggen, is de ondervloer een essentieel onderdeel. Als u een kijkje komt nemen bij onze showroom, neem dan een foto mee van de ondergrond. Onze adviseurs kunnen u dan voorzien van het juiste advies. Als u een mooie kleur voor uw vloer heeft uitgekozen, krijgt u bij onze showroom een gratis kleurstaal mee. Hiermee kunt u in uw huis de kleur uitproberen. Door lichtinval of de samenstelling met de rest van het interieur, kan de kleur namelijk verschillen in uw woning. Bij vinyl moet u rekening houden met een paar centimeter snijverlies. Wij proberen het snijverlies zo klein mogelijk te houden en houden hier rekening mee bij het maken van de offerte. De vinyl vloeren verschillen ook per merk, ook hierbij kunnen onze adviseurs u voorzien van het juiste advies. Merken in ons assortiment zijn onder andere Novilon, Interfloor, Vinyflor en Ambiant.

Hoe wordt een vinyl vloer geplaatst?

Voor dat wij de vloer komen plaatsen, zullen wij een analyse maken van de ondervloer. Hierna wordt, indien nodig, de vloer geëgaliseerd en voorzien van een goede en vlakke ondervloer. Zoals eerder benoemd worden vinylvloeren in Limburg kamerbreed gelegd en zijn ze verkrijgbaar op 2, 3 of 4 meter breed. Vervolgens kan de vloer worden afgewerkt met een bijpassende plint.

Hoe moet u een vinylvloer onderhouden?

Bij goed onderhoud beschermt u de toplaag goed en kunt u zo lang mogelijk van uw vloer genieten. U kunt al veel vuil buiten de deur houden, door een schoonloopmat bij de deur te plaatsen. Het normale onderhoud van de vloer voldoet met een stofzuiger en dweil. U kunt uw vloer het beste dweilen met vinylreiniger. Dit is een reinigingsmiddel met een lagere pH-waarde. Het is ook mogelijk om de vloer periodiek met een stoomreiniger te reinigen. Wanneer u dit wilt doen, zet de stoomreiniger dan op halve kracht en blijf niet te lang op dezelfde plaats. Zo kunt u uw vinylvloer het beste onderhouden en kunt u zo lang mogelijk genieten van uw vloer!

Wilt u meer informatie over onze vinylvloeren in Limburg? Kom dan vrijblijvend langs in onze showroom! Onze adviseurs staan klaar om u te voorzien van het juiste advies. U kunt ook eenvoudig contact met ons opnemen via email en telefoon.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vinyl vloer Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *