Natuurstenen vloer Limburg

Een natuurstenen vloer in Limburg koopt u bij de Vloerenboulevard, waar u een uitgebreid assortiment vindt aan natuurstenen vloeren. Deze vloeren zien er prachtig en uniek uit, maar door hun tijdloze karakter past een natuurstenen vloer in iedere woning. Bent u nieuwsgierig en wilt u inspiratie opdoen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij onze showroom!

Wat mag u van ons verwachten?

 • Duurzaam en sociaal verantwoord gewonnen en geproduceerd.
 • Onze vakmensen hebben jaren ervaring met het leggen.
 • Tal van mogelijkheden, vormen, kleuren en motieven te zien in onze groothandel.
Categorie:

Beschrijving

Natuurstenen vloer leggen in 4 stappen

STAP 1

In onze showroom krijgt u een vakkundig, eerlijk advies over de beste keuze in natuurstenen vloeren. Stel gerust al uw vragen.

STAP 2

We bespreken de wensen, mogelijkheden en kleuren. U krijgt een staaltje mee om thuis uit te proberen en een prijsopgave.

STAP 3

Akkoord? Dan gaan we een datum afspreken om de natuurstenen vloer bij u te leggen.

STAP 4

Uw natuurstenen vloer wordt door onze vakmensen gelegd. Hierna kunt u genieten van uw nieuwe natuurstenen vloer!

vloeren kerkrade

Vrijblijvend adviesgesprek over uw natuurstenen vloer?

Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Wij vinden het belangrijk om u een passend en eerlijk advies te geven. Daarom inventariseren wij eerst uw wensen en kijken we of dit mogelijk is. Vervolgens maken we een offerte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

Vraag meteen een adviesgesprek aan

Wat is een natuurstenen vloer?

Een natuurstenen vloer is een verzamelnaam voor alle vloeren, die vervaardigd worden uit gesteente afkomstig uit de natuur. Dit natuurlijk gesteente wordt uit steengroeves gehakt. Dit zijn de bekendste voorbeelden van natuursteen:

 • Graniet
 • Kalksteen
 • Marmer
 • Basalt
 • Hardsteen
 • Leisteen
 • Kwartsiet

Natuurstenen vloeren gaan ontzettend lang mee, waardoor het duurzame vloeren zijn. Om helemaal voor een duurzame optie te gaan, is het aan te raden stenen te kiezen die in Europa gewonnen worden. Het liefst zo dicht mogelijk bij Nederland, want zo is er geen of minder transport nodig en dit scheelt aan CO² uitstoot.

Keramische tegels of natuursteen?

Tegenwoordig zijn er keramische tegels op de markt, die een natuursteen design kunnen hebben. Deze keramische tegels worden zo goed gemaakt dat u bijna het verschil niet meer ziet met echte natuursteen. Ook keramische tegels vindt u bij de Vloerenboulevard. Lees meer over keramische vloeren via deze link.

Waarom zou u kiezen voor een natuurstenen vloer?

Wanneer u uw oog laat vallen op een natuurstenen vloer, bent u verzekerd van een aantal grote voordelen:

 • Gemaakt van natuurlijk materiaal
 • Milieuvriendelijk productieproces
 • Natuursteen is sterk en slijt nauwelijks
 • Veel keuzemogelijkheden in natuursteen
 • Uw natuurstenen vloer is gemakkelijk te reinigen
 • Unieke vloeren
 • Natuurstenen vloeren kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden
 • Natuursteen kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming

Uw natuurstenen vloer plaatsen

Het leggen van een natuurstenen vloer in Limburg, is een vrij complexe klus. U kunt het alleen goed leggen met een goede voorkennis. De chape(zandcement) is namelijk cruciaal en moet egaal liggen. Daarom is het verstandiger dit klusje aan een vakman over te laten. Vloerenboulevard heeft vakkundige professionals in dienst, die ervoor zorgen dat u een hoge kwaliteit vloer gelegd krijgt. Welke vloeren wij naast de natuurstenen tegelvloer nog meer voor u kunnen leggen, leest u hier.

Hoe gaat het plaatsen in zijn werk?

Voor natuurstenen vloeren kunt u gebruikmaken van mortel, maar grotendeels worden natuurstenen vloeren geplaatst met behulp van tegellijm. Hierbij wordt een kleurloze lijm gebruikt. Natuursteen tegels zetten gemakkelijk uit en daarom worden de tegels met een voeg geplaatst. De ondervloer moet van tevoren goed gereinigd zijn, voordat de natuursteen geplaatst kan worden. Het is ook belangrijk dat de ruimte waar de vloer gelegd wordt droog is. Wanneer de natuurstenen tegels op een dekvloer gelegd worden, moet deze uitgehard zijn. Na het leggen van de tegels moet de natuursteen een aantal dagen acclimatiseren. Wanneer u vloerverwarming heeft, zet die dan niet meteen aan. Wilt u meer weten over natuursteen en de plaatsing ervan, klik dan op deze link.

Onderhoud van uw natuurstenen vloer

Een natuurstenen vloer vergt slechts weinig onderhoud. Bovendien kan uw vloer beschermd worden met een speciale coatingslaag voor vloeren met lichte kleuren en tegels met ruw oppervlak. U kunt voor eenmalige beschermingsmiddelen kiezen, zoals coatings en impregneermiddelen, of voor periodieke middelen, zoals wax. Een natuurstenen vloer kunt u goed schoonmaken met een zachte bezem of stofzuiger met parketborstel. Wanneer u een vlek maakt, verwijder deze dan zo snel mogelijk met een niet-agressief schoonmaakmiddel en water. Gebruik geen zure middelen, want die kunnen natuursteen aantasten. Leg bij de ingangen tot uw woning doorloopmatten, zodat u geen zand of vuil de vloer in kunt lopen.

Waarom uw natuurstenen vloer bij de Vloerboulevard?

Niet alleen hebben wij een ruim assortiment in natuurstenen vloeren, maar ook staan onze vakmensen tot uw dienst. Ze helpen u graag met het uitzoeken van die perfecte vloer. Verder bieden wij:

 • Duurzaam gewonnen en geproduceerde vloeren
 • Sociaal verantwoorde vloeren
 • Ruime keuzemogelijkheden
 • Vakkundig, eerlijk advies
 • Vrijblijvende adviesgesprekken mogelijk
 • Gegarandeerde kwaliteit
 • Uitgebreide service

De prijs van een natuurstenen vloer

Wat u voor een natuurstenen vloer moet betalen, is afhankelijk van een aantal factoren: de natuursteen, de kwaliteit, de ondervloer en de legwijze. Per vierkante meter verlijmen is goedkoper dan een vloer vastzetten in cement specie. Ook de soort natuursteen die u neemt, is prijsbepalend. Zo zijn graniet en marmer duurder dan hardsteen of leisteen. Als u exact wilt weten wat u kwijt bent aan uw natuurstenen vloer, kunt u altijd een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

Meer info?

Als u meer informatie wilt over onze natuurstenen vloeren, nodigen wij u van harte uit in de showroom in Echt. Daarnaast kunt u altijd en gemakkelijk contact opnemen via email en telefoon. De deskundige adviseurs staan overal klaar om u te helpen bij het vinden van uw perfecte natuurstenen tegelvloer!

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Natuurstenen vloer Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *