PVC vloer Limburg

PVC-vloeren zijn een van de populairste vloeren van dit moment. Een PVC-vloer is de perfecte vloer voor een huis waarin echt geleefd mag worden. Deze vloer is namelijk enorm sterk, waterbestendig, gemakkelijk te onderhouden en heeft een fijne antisliplaag. Hierdoor kunt u gemakkelijk twintig jaar plezier hebben van uw PVC vloer in Limburg. De vloeren zijn ook zeer geschikt voor projectmatig gebruik. Woont u in een huurhuis of in een appartement, dan is een PVC-vloer ideaal vanwege de perfecte akoestische demping. Bent u op zoek naar een prachtige PVC vloer in Limburg? Bij de Vloerenboulevard kunt u terecht voor de mooiste vloeren!

Wat mag u van ons verwachten?
Als u bij Vloerenboulevard een PVC-vloer komt kopen, mag u de volgende dingen van ons verwachten:

  • Een professioneel advies op maat over de verschillende merken PVC vloeren in Limburg
  • De mogelijkheid om enkele stalen thuis uit te proberen
  • 10 tot 20 jaar garantie op de vloer, afhankelijk van het merk
  • Vloerlegging door vakmensen
  • 5 jaar garantie op het leggen
  • De offerte omvat de totaalprijs, zodat u gelijk weet waar u aan toe bent
Categorie:

Beschrijving

Verschillende soorten PVC vloeren in Limburg

In onze winkel vindt u een groot aanbod aan PVC-vloeren, dus voor ieder huis en interieur is er wel een passend design. Samen zoeken we een vloer uit die volledig aansluit op uw wensen en smaken. Bent u bijvoorbeeld gecharmeerd van PVC-vloer met houtlook? Dan raden wij de vloer met register embossing techniek aan. Deze PVC-vloer heeft een voelbare nerfstructuur en is niet van echt hout te onderscheiden. Misschien houdt u meer van een strakkere, moderne uitstraling. In dat geval is de PVC-vloer met betonlook een goede keuze. De vloer creëert dezelfde strakke uitstraling als beton, en kan er tegelijkertijd voor zorgen dat uw voeten warm blijven. PVC neemt namelijk de temperatuur aan en geleidt deze, waardoor PVC ook bijzonder geschikt is voor vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Wat maakt een PVC vloer voor uw huis in Limburg zo geschikt? Een PVC-vloer heeft een groot aantal voordelen. Zo is een PVC vloer:

 • Zeer duurzaam, met een hoge slijtvastheid
 • Hygiënisch en zeer makkelijk te onderhouden
 • Relatief goedkoop en dus een aantrekkelijk alternatief voor andere vloeren
 • Geluidsisolerend
 • Antistatisch
 • Kleurecht
 • Bestand tegen zuren en bijtende oplossingen
 • Vlamvertragend (Bfl-s1) en zelfdovend
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geschikt voor zwenkwielen

PVC leggen in 4 stappen

STAP 1

In onze showroom krijgt u een vakkundig, eerlijk advies over PVC vloeren in Limburg. Stel gerust al uw vragen.

STAP 2

We bespreken de wensen, mogelijkheden en kleuren. U krijgt een prijsopgave en een staaltje om thuis uit te proberen.

STAP 3

Akkoord? Dan gaan we een datum afspreken om de PVC-vloer bij u te leggen.

STAP 4

De gekozen PVC-vloer wordt bij u thuis gelegd door onze vakmensen.

vloeren kerkrade

Vrijblijvend adviesgesprek over uw pvc vloer?

Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Wij vinden het belangrijk om u een passend en eerlijk advies te geven. Daarom inventariseren wij eerst uw wensen en kijken we of dit mogelijk is. Vervolgens maken we een offerte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!
Tip: neem alvast een foto mee van de ondergrond.

Vraag meteen een adviesgesprek aan

Wat is een PVC-vloer?

Maar wat is een PVC-vloer precies? PVC-vloeren zijn kunststof vloeren die bestaan uit meerdere lagen polyvinylchloride(PVC). Er zijn twee verschillende varianten van PVC, namelijk klik-PVC en Dryback PVC, dat wordt verlijmd. Het voordeel van een vloer met klik-PVC is dat u deze bij het verhuizen kunt meenemen naar uw volgende woning. Een PVC-vloer is geschikt voor vrijwel alle ruimtes, ook ruimtes waar het vochtig is (behalve de inloopdouche). De vloer kan dus bijvoorbeeld ook vanuit de woonkamer worden doorgelegd in de keuken.

Hoe dik is een PVC-vloer?

PVC is over het algemeen een dun materiaal, maar PVC vloeren in Limburg bestaan meestal uit verschillende lagen van 2-3 mm dik. Een klik-PVC heeft een backing van 8 of 9 mm. PVC is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, stroken en tegels. Naar aanleiding van de laatste trends worden de formaten steeds groter, denk bijvoorbeeld aan tegels van 1 bij 1 meter of stroken van 25 cm bij 150 cm. Hoe groter het formaat, hoe meer vakmanschap nodig is om de PVC-vloer te kunnen leggen.

Wat is de beste PVC-vloer?

In de branche van PVC-vloeren worden veel verschillende merken aangeboden. De kwaliteit van deze merken loopt sterk uiteen. De kwaliteit wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid gebruikte weekmakers. Deze heeft namelijk invloed op de stabiliteit en de kleurechtheid van de vloer. Gelukkig weten onze specialisten de ‘slechte’ PVC-vloeren te onderscheiden van de kwaliteit PVC-vloeren. Wij bieden uitsluitend hoogwaardige merken aan zoals Mflor, Therdex, Designflooring, Ambiant, Tarkett, Gerflor en Forbo. Aan de hand van onze kennis en jarenlange ervaring kunnen wij u een eerlijk en passend advies geven over de beste PVC vloer voor uw woning in Limburg.

Onderhoud van een PVC vloer

Het onderhoud van een PVC-vloer in Limburg volstaat door de vloer geregeld te stofzuigen en te reinigen met een vochtige doek. Door een keer per week een PU onderhoudsmiddel toe te voegen aan het water kunt u de toplaag onderhouden. PVC is niet vlekgevoelig. Om ervoor te zorgen dat u geen krassen op uw PVC-vloer krijgt, raden we aan om meubels af te schermen of gebruik te maken van meubeldoppen.

Hoe worden PVC vloeren gemaakt?

Aan de hand van hoge verhitting wordt Polyvinylchloride vloeibaar gemaakt en door kleine gaatjes geperst. Daarna wordt het materiaal onmiddellijk hard en ontstaan er harde draden. De synthetische vezels zijn sterk, lichtecht, en bezitten een hoge slijtvastheid. Door de opbouw van meerdere lagen PVC worden PVC-vloeren vervaardigd, in zachte en harde varianten. Ze kunnen vervaardigd worden in zowel stroken als tegels. Tot slot worden de vloeren voorzien van een zware, transparante PU-toplaag.

PVC-tegels of PCV-stroken

PVC-tegels en PVC-stroken zijn eenvoudig te leggen, makkelijk te verlijmen en makkelijk te vervangen. Met PVC-tegels kunt u de look van een tegelvloer creëren. Stroken lijken juist meer op (houten) planken. Kortom: met PVC tegels of stroken heeft u nog meer mogelijkheden om een vloer te creëren die niet van echt te onderscheiden is.

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Aangezien PVC een dun product is, wordt om te beginnen de vloer geëgaliseerd. Dit kan worden gedaan met egaline of egaliserende ondergrondplaten, afhankelijk van de dikte van de PVC en hoe vlak de bestaande vloer is. Als de vloer niet goed wordt geëgaliseerd, of als er een verkeerde ondervloer wordt gekozen, dan kan er ongelijkheid zichtbaar zijn in de vloertekening. Maar geen zorgen, onze adviseurs helpen u bij het kiezen van de juiste ondervloer.

Onze stoffeerder geeft ook altijd een uitgebreid advies over hoe de PVC-vloer het beste kan worden gelegd. Meestal wordt PVC (net zoals laminaat) met het licht mee gelegd, maar u kunt er ook voor kiezen om de ruimte optisch te verbreden. Een andere mogelijkheid is om de vloer te leggen in een visgraat of Hongaarse punt, net als parket. Na het doorgeven van uw voorkeuren, maken wij een legplan voor de optimale efficiënte vlakverdeling en een zo klein mogelijk snijverlies.

Meer informatie over PVC-vloeren?

Wilt u graag een PVC-vloer in Kerkrade, Heerlen of elders in Limburg laten leggen? Dan nodigen wij u graag uit om langs te komen in onze showroom of contact op te nemen met een van onze adviseurs.

Bij Vloerenboulevard vindt u het grootste assortiment vloeren van Limburg. Niet alleen hebben wij prachtige PVC-vloeren, maar bijvoorbeeld ook grindvloeren, gietvloeren in Limburg en parketvloeren in Limburg.  Kom langs onze showroom in Kerkrade voor een deskundig advies en laat u verrassen door onze uitgebreide service. Vloerenboulevard is een samenwerkingsverband tussen de volgende drie bedrijven:

Zou u graag nu al meer willen lezen over het kiezen van een vloer? Klik dan hier voor onze tips!

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PVC vloer Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *