Kurkvloeren Limburg

Een kurkvloer is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een vloer die zowel zacht als duurzaam is.
De kurkvloeren van Vloerenboulevard zijn gemaakt van de schors van een kurkeik. Deze bomen groeien vooral in de grote bossen van Spanje en Portugal. De schors van een boom kan pas voor de eerste keer geoogst worden als de boom rond de 25 jaar oud is. Als de boom 25 jaar voorbij is mag er elke 9 jaar geoogst worden. Deze regeling zorgt er naast het feit dat de krukvloer gerecycled kan worden voor dat het een zeer milieuvriendelijk product is.
Als de kurk geoogst is wordt het verwerkt tot vloerdelen en deze worden samengevoegd met HDF. Hierna wordt er een toplaag van LVT vinyl aangebracht om de vloer te beschermen en er een eventueel design aan te geven.

Wat kunt u van onze kurkvloeren in Limburg verwachten:

  • Vanwege de zachtheid is kurk zeer geschikt voor jonge gezinnen en mensen met pijnlijke gewrichten.
  • Warmte-isolerend en geluiddempend.
  • Milieuvriendelijk.
  • Makkelijk in onderhoud.
  • 10 jaar garantie op de lak/olie toplaag en 5 jaar op het leggen.
Categorie:

Beschrijving

Kurkvloer leggen in 4 stappen

STAP 1

In onze showroom krijgt u een vakkundig, eerlijk advies over de beste keuze in kurkvloeren. Stel gerust al uw vragen.

STAP 2

We bespreken de wensen, mogelijkheden en kleuren. U krijgt een staaltje mee om thuis uit te proberen en een prijsopgave.

STAP 3

Akkoord? Dan gaan we een datum afspreken om de kurkvloer bij u te leggen.

STAP 4

Uw kurkvloer wordt door onze vakmensen gelegd. Binnen enkele uren kunt u al genieten van uw nieuwe kurkvloer!

vloeren kerkrade

Vrijblijvend adviesgesprek over uw perfecte kurkvloer?

Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Wij vinden het belangrijk om u een passend en eerlijk advies te geven. Daarom inventariseren wij eerst uw wensen en kijken we of dit mogelijk is. Vervolgens maken we een offerte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

Vraag meteen een adviesgesprek aan

De voordelen van een kurkvloer

Zoals net al kort benoemd is een kurkvloer zacht en zeer geschikt voor een gezin met jonge kinderen, maar ook voor personen met pijnlijke gewrichten. Er zijn echter nog veel meer voordelen die komen kijken bij het hebben van een kurkvloer.
Het eerste voordeel is dat de vloer vuilafstotend, hij stoot letterlijk stof af. Zo nu en dan stofzuigen en afnemen met een licht vochtige doek zou goed genoeg moeten zijn. Het tweede voordeel is dat een kurkvloer warm aan voelt waardoor je heerlijk op blote voeten door je huis kan lopen. Een derde voordeel is dat er super veel keuzes zijn op het gebied van het stijlen van de vloer. Zo zijn er meerdere kleuren waaruit je kunt kiezen, verschillende manieren van afwerken en veel structuren beschikbaar. Als laatste heeft een kurkvloer de mogelijkheid om schokken op te vangen omdat hij lichtjes mee veert. Dit is zeer fijn voor gezinnen met jonge kinderen omdat het een deel van de val van het kind op kan vangen.

Hoe worden kurkvloeren gelegd?

Een kurkvloer in Limburg leggen is helaas geen makkelijke taak. Voordat de vloer gelegd kan worden, zal eerst de vloer eronder gecontroleerd moeten worden. Deze vloer dient namelijk als buffer voor opstijgend vocht. Als dit niet in orde is en als de vloer niet mooi egaal is, kun je beter niet aan een kurkvloer beginnen. Een kurkvloer leggen kunt u om al deze redenen het beste laten doen door een bedrijf.

In de showroom van Vloerenboulevard krijgt u een eerlijk advies over welke krukvloer de beste keuze voor u zou zijn. Tijdens dit gesprek is er ook een mogelijkheid om al uw vragen te stellen. Daarnaast worden ook uw persoonlijke wensen besproken en krijgt u aan het einde van het gesprek een staaltje mee om thuis uit te proberen en een prijsopgave die zou passen bij de klus.
Bevalt het staaltje u en gaat u akkoord met de prijsopgave, dan plannen wij een afspraak in om de kurkvloer bij u in Limburg te komen leggen.

Er zijn verschillende manieren waarop een kurkvloer gelegd kan worden. Zo kan een kurkvloer zwevend en verlijmd gelegd worden. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.
Is de ondergrond in orde, dan wordt op een schone en vlakke ondergrond de stroken aan elkaar vastgeklikt. Het laatste deel van iedere strook wordt opgemeten en gezaagd om zo de perfecte pasvorm te krijgen. De werkzaamheden zijn binnen een aantal uur voltooid. U kunt al vrij snel van de nieuwe kurkvloer bij u in Limburg genieten.

Hoe onderhoud je een kurkvloer

Een kurkvloer is slijtvast en zeer makkelijk te onderhouden. Echter, er zijn wel een aantal factoren waarmee u rekening dient te houden. Zo is een kurkvloer bijvoorbeeld gevoelig voor zand, dit kan krassen achterlaten in de toplaag van de vloer. Om deze reden is het belangrijk eventuele schade voor te zijn. U kunt bijvoorbeeld vloermatten leggen bij de deuren die naar buiten gaan, dit vangt het grootste deel van het vuil al op. Daarnaast kunt u het beste viltjes plakken onder alle meubels en bloempotten niet rechtstreeks op de grond plaatsen.
De krukvloer schoonmaken mag niet met producten zoals allesreiniger, chloor, groene zeep of azijn. Dit beschadigd de vloer. Het kan enkel met een product dat bestemd is voor kurkvloeren. De vloer stofvrij houden doet u met een stofzuiger die beschikt over een pakketborstel.

Waarom vloerenboulevard?

Vloerenboulevard is een samenwerking tussen meerdere bedrijven, namelijk; Profifloor, Hillhorst Tegels & Sanitair BV en Condor Wonen. Door deze samenwerking die een specialisatie heeft in het genot van wonen kunt u het allerbeste advies verwachten dat er mogelijk is.
Wilt u meer informatie ontvangen over onze kurkvloeren in Limburg? U mag altijd vrijblijvend langskomen in de showroom. De aanwezige professionals kunnen u dan helpen met het juiste advies. Komt u liever niet fysiek langs, dan mag u altijd een email sturen of bellen.

Heeft u naast de kurkvloeren ook interesse in een ander soort vloer? Op de website van Vloerenboulevard bevinden zich meerdere soorten vloeren waaronder troffelvloeren en gietvloeren.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kurkvloeren Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *