Raftwood vloer Limburg

Bent u op zoek naar een authentieke houten vloer? Kies dan voor een Raftwood vloer! Deze robuuste houten vloeren zorgen voor een stoere, ruige uitstraling van je woning. Raftwood is een duurzaam materiaal, omdat het vervaardigd is uit het eikenhout van oude spoorbielzen. Wilt u een unieke Raftwood vloer in Limburg? Schakel dan de Vloerenboulevard in. Wij hebben een Raftwood collectie bestaande uit tien prachtige kleuren, die zeer natuurlijk ogen. Vele mensen gingen u al voor en misschien bent u dadelijk ook de eigenaar van deze stevige parketvloer. Welke Raftwood vloer past bij u? Kom het zien in onze showroom in Kerkrade.

Categorie:

Beschrijving

Wat is Raftwood?

Raftwood is een duo-plank. Dit betekent dat de plank is opgebouwd uit twee soorten hout. De toplaag van 4 millimeter bestaat uit het eikenhout van oude spoorbielzen uit het voormalig Oostblok. De spoorbielzen werden hier vervangen door kunststof spoorbielzen en het hout werd vervolgens circa twee weken in de rivier de Elbe gedompeld. Zo komt het hout ook aan zijn naam. Daarna moesten de spoorbielzen wekenlang drogen en werden ze gezaagd tot 4 millimeter dikke toplagen. Onder de toplaag is als laatste 12 millimeter berken multiplex verlijmd. Dit geeft Raftwood zijn natuurlijke en robuuste uiterlijk. De toplagen worden bij Raftwood niet gesorteerd, waardoor er van sortering niet gesproken kan worden. Ze worden kortom blind verwerkt. U heeft de keuze bij ons uit 18 of 22 centimeter brede Raftwood planken van circa 180-240 centimeter lang. Raftwood vloeren in Limburg kunt u ook laten leggen in een visgraat patroon of Hongaarse punt. In dit geval zijn de planken circa 70 centimeter lang en 14 centimeter breed.

Raftwood of parket?

Raftwood geeft uw vloer een stoere uitstraling, die misschien niet bij uw interieurstijl past. Bent u toch geïnteresseerd in een duurzame en natuurlijk uitziende houten vloer, dan is een parketvloer van de Vloerenboulevard een goede optie. Dit zijn unieke en natuurlijke houten vloeren, die goed samen gaan met vloerverwarming. Wilt u meer weten over de eigenschappen en voordelen van een parketvloer? Lees het hier.

Voordelen Raftwood

Wanneer u kiest voor Raftwood vloeren in uw huis in Limburg, dan kiest u voor een vloer die vele voordelen met zich meebrengt. Niet alleen kiest u voor een unieke houten vloer, maar ook kiest u voor:

 • Veilige en vaste houten vloeren
 • Brede houten planken
 • Een stoer en robuust uiterlijk
 • Een natuurlijk uiterlijk met scheuren, noesten en dergelijken
 • Een vloer die prima samengaat met vloerverwarming
 • Keuze uit tien kleuren van het hout
 • Duurzame vloeren
 • Een vloer die snel gelegd kan worden

Het leggen van een Raftwood vloer

Het leggen van een houten vloer kunt u het beste overlaten aan vakmensen, opdat u niet uw parket beschadigd tijdens het leggen. Hout is namelijk een natuurproduct, waarbij wat voorzichtigheid gebaat is. Vakmanschap en ervaring zijn daarom wel vereisten en laten wij van de Vloerenboulevard nu net beide zaken in huis hebben. Onze parketleggers zijn echte professionals, die een jarenlange ervaring hebben in het leggen van houten vloeren. Raftwood vloeren kunnen op twee manieren gelegd worden: zwevend of verlijmd op uw betonnen ondervloer.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bent u van plan een van onze Raftwood vloeren in Limburg te leggen, dan gaan wij als volgt te werk. Plaatst u uw Raftwood vloer zwevend, dan moet er eerst een geschikte vochtwerende ondervloer geplaatst worden. Hierna kunnen de Raftwood planken middels veer en groef in elkaar geschoven worden. Om ervoor te zorgen dat de planken niet weer uit elkaar schuiven, kunnen de planken onderling verlijmd worden.

Een tweede mogelijkheid is om de Raftwood vloer direct te verlijmen op uw betonnen ondervloer. In dit geval wordt de betonnen vloer eerst behandeld met voorstrijk, zodat de lijmverbinding optimaal is. Hierna kan uw Raftwood vloer met een geschikte lijm op uw ondergrond verlijmd worden. Bij deze manier van plaatsing moet de betonnen ondervloer wel vlak zijn. Hij mag niet afzandend zijn.

Heeft u een houten ondervloer, dan is een zwevende plaatsing uw beste optie. Wilt u het Raftwood parket wel verlijmd hebben, dan dient u eerst een spaanplaat op uw ondervloer te plaatsen. Op de spaanplaat kunnen de Raftwood vloeren verlijmd worden en worden ze blind vernageld. Ook hierbij geldt dat de houten ondervloer in ieder geval stevig en vlak moet zijn.

Het onderhoud van Raftwood

Het onderhoud van uw Raftwood vloer is niet anders dan bij normale parketvloeren. Houten vloeren worden afgewerkt met vloerlak, was of olie. De aanbreng van olie is gemakkelijker en u behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout, de structuur van de plank en uw vloer is minder glad. Hieronder volgen een aantal handige tips, waarmee u de levensduur van uw Raftwood vloer nog meer verlengt:

 • Leg bij iedere ingang van uw woning een mat, zodat u stof en vuil niet uw vloer in loopt.
 • Onderhoud uw vloer met een stofzuiger of zachte bezem
 • Dweilen van uw vloer mag, maar niet met te veel water
 • Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met ammoniak, schuurmiddel of siliconen.
 • Gebruik onze onderhoudsolie en vloerzeep van bijvoorbeeld Floor Friendly. Meer weten over onze onderhoudsmiddelen? Lees het hier.

Wat kost een Raftwood in Limburg?

Door alle voordelen die Raftwood vloeren met zich meebrengen, is een Raftwood vloer niet goedkoop. De precieze prijs verschilt per soort Raftwood, maar ook wordt de prijs bepaald door uw vloeroppervlak en het patroon waarin u de Raftwood planken wil leggen. Zo is een visgraat Raftwood vloer duurder dan een Raftwood vloer met rechte planken. Wilt u een precieze prijsopgave hebben? Kom dan langs in onze showroom voor deskundig advies.

Waarom de Vloerenboulevard?

De Vloerenboulevard is een samenwerkingsverband tussen Profifloor, Hilhorst Tegels en Sanitair BV en Condor Wonen. Daarom kunnen wij u het grootste assortiment Raftwood vloeren in Limburg aanbieden. Bovendien kunt u rekenen op deskundig advies op maat en een uitgebreide service. Bovendien ontvangt u een lange garantieperiode op slijtage en maar liefst vijf jaar garantie op het leggen. Als laatste hebben wij een bezorgservice, ook als u besluit zelf uw Raftwood vloer te leggen.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Raftwood vloer Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *