Laminaat Limburg

Bent u op zoek naar laminaat in Limburg? Koop dan nu uw laminaatvloer bij de Vloerenboulevard. Laminaatvloeren zijn een van de populairste vloeren van het moment door alle voordelen die het laminaat met zich meebrengt. Een van de belangrijkste voordelen is dat laminaat goedkoper is dan parket vloeren, terwijl het dezelfde authentieke uitstraling heeft. Het assortiment aan laminaatvloeren van de Vloerenboulevard is groot en bevat veel verschillende houtdessins, zoals inheemse en exotische houtsoorten, en dessins die eruit zien als tegels, textiel of natuursteen. Met zoveel keuze vindt u geheid de vloer die bij uw woning past!

Wat mag u van ons verwachten?

 • Een professioneel advies op maat.
 • Minimaal 20 jaar garantie op slijtage op de toplaag.
 • U mag een plank mee naar huis nemen om te kijken of de kleur daadwerkelijk is wat u in gedachten had.
 • Een bezorgservice tot achter de drempel als u de vloer zelf wilt leggen.
 • Wij werken uitsluitend met vakmensen.
 • 5 jaar garantie op het leggen.
Categorie:

Beschrijving

Wat is laminaat?

Iedereen heeft wel eens van laminaat gehoord, maar wat is het nu precies? Laminaat bestaat uit meerdere lagen: een transparante beschermlaag, de decorlaag met uw gewenste dessin, de basislaag bestaande uit High Density Fibreboard (HDF) en de onderlaag bestaande uit een papierlaag met melaminehars. De verschillende lagen zijn op elkaar gelijmd.

Laminaat of parket?

Laminaat wordt vaak gezien als het goedkopere broertje van parket. Parket is eveneens opgebouwd uit verschillende lagen hout. Het verschil zit hem in het feit dat parket van echt hout is, terwijl laminaat vervaardigd is uit samengeperst hout. De tweede laag van laminaat is een decorlaag, die bestaat uit een gedrukte foto van bijvoorbeeld hout geperst op de HDF-laag. Door zijn beschermlaag kunt u laminaat ook in vochtige ruimtes plaatsen, zoals badkamer en keukens. Parket is dus van echt hout gemaakt en daarom dus duurder en moeilijker te onderhouden dan laminaat. Bent u toch geïnteresseerd in een volledig houten vloer, bekijk dan ons assortiment in parketvloeren.

Visgraat

Laminaat kunt u nu ook in een visgraatvloer leggen. Zo heeft u de elegante look van een echte visgraatvloer, maar met het onderhoudsgemak van het laminaat. Een visgraat uitstraling van uw laminaatvloer in Limburg zorgt ervoor dat u een tijdloze vloer legt, die extra luxe oogt. En dat tegen lagere prijzen dan bij een echt houten visgraatvloer. Wilt u meer lezen over de eigenschappen van een visgraatvloer, lees dan hier verder.

Laminaat laten leggen in 4 stappen

STAP 1

In onze showroom krijgt u een vakkundig, eerlijk advies. Stel gerust al uw vragen.

STAP 2

We bespreken de wensen, mogelijkheden en kleuren. U krijgt een staaltje mee om thuis uit te proberen en een prijsopgave.

STAP 3

Akkoord? Dan gaan we een datum afspreken om de laminaatvloer bij u te leggen.

STAP 4

Uw vloer wordt door onze vakmensen gelegd. Binnen een mum van tijd kunt u genieten van uw nieuwe vloer!

vloeren kerkrade

Vrijblijvend adviesgesprek over uw laminaat vloer?

Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Wij vinden het belangrijk om u een passend en eerlijk advies te geven. Daarom inventariseren wij eerst uw wensen en kijken we of dit mogelijk is. Vervolgens maken we een offerte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!
Tip: neem alvast een foto mee van de ondergrond.

Vraag meteen een adviesgesprek aan

De voordelen van laminaat

Dat laminaat vloeren in Limburg goedkoper zijn dan houten vloeren, is slechts een van de voordelen van laminaat. Andere voordelen zijn:

 • Vochtbestendige eigenschappen
 • Stof en vuil kunnen zich niet ophopen door antistatisch oppervlak
 • Is compatibel met vloerverwarming
 • Duurzame vloer
 • Slijtvast
 • Geen verkleuringen
 • Erg eenvoudig te reinigen
 • De dessins leveren een authentieke look
 • Ruime keuze in dessins
 • Gemakkelijk en snel plaatsen
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Laminaat werkt minder dan echt hout

Laminaat leggen

Laminaatvloeren hebben een praktisch klik-systeem. Hierdoor kunt u eenvoudig de laminaatplanken in elkaar klikken als een puzzel. Houdt er wel rekening mee dat u sommige platen op maat moet zagen en u hiervoor een speciale decoupeerzaag of laminaatsnijder nodig heeft. Daarom is het uitbesteden van het leggen van uw laminaatvloer ook een mogelijkheid. Vloerenboulevard heeft vakkundige professionals in dienst, die ervoor zorgen dat u een hoge kwaliteit vloer gelegd krijgt binnen in een mum van tijd. Welke vloeren wij naast de laminaatvloer nog meer voor u kunnen leggen, leest u hier.

Hoe wordt het laminaat gelegd?

Door het klik-systeem en de stevige legrand van onze laminaatvloeren zijn onze vloeren makkelijk te leggen. Met een decoupeerzaag of laminaatsnijder kunnen de planken op de gewenste maat gezaagd worden. Vaak wordt de laminaatvloer in Limburg tegelijk gelegd met een isolerende of geluiddempende ondervloer. Het leggen van de laminaatvloer begint in een hoek en wordt in banen gelegd. Na de eerste baan wordt de volgende baan gelegd met de afgezaagde plank van de eerste baan. Zo verspringen de naden in de banen. Bij de lastige vormen wordt een profielaftaster gebruikt om het laminaat mooi te leggen. Niet haakse hoeken worden afgetekend met een zwaaihaak. De laatste baan laminaat wordt ook in de breedte aangepast. Als het laminaat gelegd is, wordt de vloer verder afgewerkt met de (plak)plinten.

Vrijwel geen onderhoud

De toplaag van laminaat bestaat uit een beschermlaag, die ervoor zorgt dat stof en vuil afgestoten wordt. Ook water wordt hierdoor afgestoten. Toch is het niet raadzaam om uw vloer met een te natte dweil af te nemen. Dit kan namelijk de planken doen kromtrekken. Een keer per week uw laminaatvloer dweilen met water en een speciaal reinigingsmiddel voor laminaat is afdoende. Verder is het regelmatig stofzuigen van uw laminaatvloer het belangrijkste.

Waarom kiezen voor de Vloerenboulevard?

Wanneer u kiest voor de Vloerenboulevard, kiest u voor een samenwerkingsverband tussen drie toonaangevende bedrijven in de sector. Hierdoor bent u verzekerd van:

 • Professioneel advies op maat
 • Lange garantieperiode op slijtage
 • Bezorgservice ook als u zelf het laminaat legt
 • Vakmensen
 • 5 jaar garantie op leggen

Kosten laminaat vloer in Limburg

Over een lange periode bieden laminaatvloeren een goede prijs-kwaliteitverhouding. Laminaatvloeren gaan zeker 25 jaar mee zonder dat ze speciale onderhoudsbeurten nodig hebben. Echt hout moet bijvoorbeeld wel behandeld worden. Laminaatvloeren zijn kortom niet alleen goedkoper in aanschaf, maar ook op de langere termijn. We hebben meerdere merken en soorten laminaat in onze collectie. De prijs kan hierdoor erg verschillen. Bij de prijsberekening zijn echter twee factoren van belang, namelijk het aantal te beleggen meters en de kwaliteit/uitvoering van laminaat. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt echter tussen de €6 en €25.

Meer weten?

Als u meer informatie wilt over onze laminaatvloeren in Limburg, nodigen wij u van harte uit in de showroom in Kerkrade. Daarnaast kunt u te allen tijde eenvoudig contact met ons opnemen door te bellen of te mailen. Onze professionele adviseurs staan voor u klaar, zodat u verzekerd bent van uw perfecte laminaatvloer.

Wilt u meer weten over een vloerrenovatie? Klik dan hier!

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Laminaat Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *