Keramische tegels Limburg

Keramische tegels in Limburg koopt u bij de Vloerenboulevard, waar u de uitgebreidste collectie aan keramische vloer- en wandtegels vindt. Al jaren zijn keramische tegels ontzettend populair, omdat er niet alleen verschillende kleuren tegels zijn maar ook verscheidene prints. Bovendien kunnen de tegels verschillen in afmetingen en dikte. Hierdoor kunt u voor iedere ruimte wel uw perfecte keramische tegel vinden.

Categorie:

Beschrijving

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels zijn tegels gemaakt van keramiek. Keramiek bestaat uit klei en zand en de tegels worden geglazuurd om ze te beschermen tegen vuil. Door de glans zijn deze tegels onderhoudsvriendelijker dan natuursteen. Door de enorme keuzemogelijkheid in keramische tegels kun je ze op veel plekken gebruiken, zoals in huis, buiten, zwembaden, horecagelegenheden, winkelcentra en fabrieken.

Springt in het oog

Vooral het keramisch parket scoort hoge ogen onder onze klanten. Dit parket wordt ook wel keramisch hout genoemd en is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Daarnaast hebben de keramische tegels niet alleen die echte hout look, maar ook zijn de tegels voorzien van een voelbare nerfstructuur. Het keramisch parket kunt u overal in de woning gebruiken door zijn warme uitstraling. Zelfs in keukens en badkamers.

Voordelen keramische tegels

Wanneer u kiest voor keramische tegels, dan brengt dit een aantal nuttige voordelen met zich mee:

 • Door het grote formaat van de tegels is de vloer eenvoudig te leggen
 • Door het grote formaat van de tegels realiseer je een optisch effect, waardoor je ruimte groter lijkt
 • Ruime keuzemogelijkheden
 • Tegels zijn onderhoudsarm
 • Bestand tegen vuil en krassen
 • Geen verkleuring
 • Kleurecht
 • Duurzame tegels

Wil je meer informatie over keramische tegels, lees dan hier verder.

Het leggen van een keramische tegelvloer

Het leggen van een keramische tegelvloer in Limburg, is geen complexe klus. Het enige lastige is de grootte van de keramische tegels. Hierdoor moet u tijdens het leggen ervan rekening houden met het benodigde formaat. Voor een strakke afwerking kan het immers zo zijn dat u de tegel doormidden moet snijden. Hiervoor heeft u een tegelsnijder nodig, die niet iedereen standaard in huis heeft. Daarom is het uitbesteden van het leggen van uw keramische tegelvloer handiger. Vloerenboulevard heeft vakkundige professionals in dienst, die ervoor zorgen dat u een hoge kwaliteit vloer gelegd krijgt. Welke vloeren wij naast de keramische tegelvloer nog meer voor u kunnen leggen, leest u hier.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een goede ondervloer is ook van belang, als je kiest voor een keramische tegelvloer. Het is daarom vaak nodig dat onze professionals eerst de ondergrond moeten voorbehandelen, want de keramische tegels kunnen met hun gewicht niet zomaar op een zanderige ondergrond geplaatst worden. Wanneer u langs wilt komen in onze showroom, kunt u alvast een foto nemen van uw huidige ondergrond. Dit helpt ons een juiste indicatie te geven over de beste voorbehandeling.

Er wordt vervolgens aan de hand van de afmetingen van uw vertrek uitgerekend hoeveel vloertegels nodig zijn. Hierbij wordt er rekening gehouden met de voegen, die tussen de tegels komen. Hierna worden er twee spandraden aan stalen spijkers in de vloer aangebracht. De tegelvloer wordt eerst gelegd op het vloergedeelte tegenover de deur. Op dat gedeelte wordt tegellijm evenwichtig aangebracht met een troffel. De vloertegel wordt in de lijm gedrukt, zodat hij stevig vast zit. Hierna wordt een voegkruisje tussen de tegels gedrukt in de hoekpunten. Hier wordt de volgende tegel tegenaan geplaatst. Met een tegelsnijder worden de tegels gesneden, zodat de randen ook een strak resultaat vertonen. Na plaatsing moet de tegelvloer 24 uur met rust gelaten worden. Hierna worden met voegmortel de vloertegels gevoegd.

Hoe onderhoudt u de keramische tegels?

Uw keramische vloer heeft weinig onderhoud nodig. Met warm water komt u al met de reiniging van uw vloer heel ver. Agressieve schoonmaakmiddelen kunt u beter vermijden, aangezien zij uw tegels kunnen beschadigen. Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken kunt u het beste door het warme water wat afwasmiddel mengen. Probeer tevens vlekken zo snel mogelijk te verwijderen.

Wat kunt u verwachten van keramische tegels van Vloerenboulevard?

Wanneer u keramische tegels in Limburg zoekt, bent u bij Vloerenboulevard aan het goede adres. Bij ons bent u gegarandeerd van:

 • Het grootste assortiment keramische vloertegels in Limburg
 • Onderhoudsvriendelijke tegels
 • Tegels die compatibel zijn met vloerverwarming. Ook met de aanleg van deze vloerverwarming kunnen wij u helpen. Lees hier
 • Gegarandeerde kwaliteit
 • Uitgebreide service
 • Deskundig advies

Wat kosten keramische tegels?

De kosten van keramische tegels in Limburg zijn moeilijk aan te geven, aangezien dit van meerdere factoren afhankelijk is, zoals de afmeting, dikte en print van de tegel. Wilt u weten wat een keramische tegelvloer in Limburg kost? Bij Vloerenboulevard kunt u een vrijblijvende prijsopgave aanvragen. Bij de prijsopgave wordt bij de totaalprijs al rekening gehouden met het aantal vierkante meter dat u nodig heeft, waarbij een snijverlies van 10% gerekend wordt. Gemiddeld kost het leggen van keramische vloertegels €15 – €80 per vierkante meter.

Meer weten?

Als u meer informatie wilt over onze keramische vloeren, nodigen wij u van harte uit in onze showroom in Kerkrade. Daarnaast kunt u altijd en gemakkelijk contact opnemen via email en telefoon. Onze deskundige adviseurs staan overal klaar om u te helpen bij het vinden van uw perfecte keramische tegelvloer!

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Keramische tegels Limburg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *