Skip to main content

Bij de juiste lichte of donkere vloer kiezen voor uw huis zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De juiste vloer kan namelijk niet alleen de algehele uitstraling van uw huis verbeteren, maar ook bijdragen aan het comfort en de functionaliteit van elke kamer. In dit artikel zullen we daarom bespreken welke vloer u kunt kiezen voor alle kamers in uw huis, rekening houdend met verschillende aspecten zoals stijl, duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Tips om vloer te kiezen

Hoe weet u nu welke vloer te kiezen voor alle kamers in uw huis? Hieronder geven we enkele tips:

  • U wilt één vloer voor het hele huis, dus dient u er rekening mee te houden dat de vloer die u kiest ook vochtbestendig moet zijn voor de vochtigere ruimtes.
  • Houd ook rekening met de kleur en het motief van uw vloer. Drukke motieven passen bijvoorbeeld niet in kleinere ruimtes.
  • Kies voor een stevige en duurzame vloer, want er zullen ruimtes zijn zoals de woonkamer waar de vloer intensiever gebruikt zal worden dan in andere.
  • Kies voor een doorlopende vloer, zodat uw vloer ook werkelijk een geheel vormt door het hele huis.
  • Maak een praktische keuze. Als u een huishouden heeft met kinderen of huisdieren, is een vloer die snel gereinigd kan worden wel een pre.
  • Match als laatste de vloer bij uw interieurstijl.

De vloeren kiezen

Er zijn natuurlijk meerdere vloeren waaruit u kunt kiezen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zou u graag wat hulp krijgen bij uw vloerrenovatie? Wij vertellen er hier meer over!

Laminaat vloeren

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze voor verschillende kamers in huis vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, waardoor u gemakkelijk een vloer kunt vinden die past bij uw interieurstijl. Bovendien zijn laminaat vloeren makkelijk te leggen en zijn ze makkelijk te reinigen. De nadelen van laminaat zijn: niet te leggen in vochtige vertrekken en ze kunnen niet worden opgeschuurd bij beschadiging.

Parket vloeren en houten vloeren

Houten vloeren hebben een tijdloze charme en kunnen elke kamer een warme en natuurlijke uitstraling geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor u een unieke vloer kunt creëren die past bij uw persoonlijke smaak. Bovendien zijn ze duurzaam, doordat ze kunnen worden opgeschuurd en daardoor jarenlang meegaan. De nadelen zijn dat houten vloeren regelmatig onderhoud vereisen, gevoelig zijn voor krassen en beschadiging en ze zijn duurder dan andere vloersoorten.

Tegelvloeren kiezen

Tegelvloeren zijn populair in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens vanwege hun waterbestendigheid en duurzaamheid. Bovendien zijn tegels goed te reinigen en verkrijgbaar in meerdere stijlen en kleuren. Een groot nadeel van tegels is dat ze koud kunnen aanvoelen en dat ze glad zijn als ze nat worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van keramische tegels? Lees er op deze pagina meer over.

Vinyl vloeren

Vinylvloeren zijn een betaalbare en veelzijdige optie. Vinyl is geschikt voor verschillende kamers in huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en stijlen en zijn goed bestand tegen water. Bovendien zijn de vloeren goed te reinigen en zijn ze geluidsdempend. Het nadeel van vinyl is dat het vrij kunstmatig uitziet en dat het snel beschadigd kan raken door zonlicht of door krasjes of deukjes.

Tapijt

Tapijtvloeren kunnen een warm en gezellig gevoel creëren in elke kamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en diktes en verkrijgbaar voor elk budget. Bovendien biedt tapijt comfort en geluiddemping. Tapijtvloeren zijn echter moeilijker schoon te maken bij vlekken en ze kunnen stof, huisstofmijt en dergelijken vasthouden. Daarnaast kan een tapijtvloer slijtage vertonen, zeker bij intensief gebruik. Lees hier meer over tapijtvloeren.

Betondesign vloeren kiezen

Vloeren met betondesign zijn stevig, duurzaam en kunnen een eigentijdse uitstraling geven aan uw interieur. Ze zijn geschikt voor verschillende kamers en kunnen worden afgewerkt met verschillende kleuren en patronen. Daarnaast kunnen ze makkelijk schoongemaakt worden. Ook betonlook vloeren kunnen echter koud aanvoelen en glad worden als ze nat zijn.

PVC vloeren

PVC vloeren bestaan uit kunststof en dit biedt meerdere voordelen. De vloer is vochtbestendig, waardoor het in elk vertrek gelegd kan worden, zelfs badkamers. Bovendien wordt deze vloer direct op de ondervloer gelegd. Dit houdt in dat u geen ondervloer hoeft aan te schaffen en daarnaast is er minder contactgeluid. Ook is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming. Wilt u meer weten over vloeren voor vloerverwarming? Lees dan ook deze blog.

Welke vloer moet u kiezen?

Wat voor vloer moet u nu kiezen? De hierboven genoemde vloersoorten tonen aan dat keramische vloeren een van de meest praktische vloeren zijn door zijn waterbestendige karakter en vele design opties. Ook PVC vloeren en kurkvloeren scoren om die redenen hoog. Bij Vloerenboulevard begrijpen we echter dat de keuze reuze is. De hierboven genoemde vloeren zijn slechts enkele vloersoorten uit een grotere collectie vloeren. En heeft u eindelijk de goede vloer, dan moet u nog de kleur van de vloer kiezen, de stijl of eventuele patronen. Kom daarom langs in onze showroom in Kerkrade voor deskundig advies, opdat u de juiste vloer voor uw slaapkamer of trap kiest voor uw woning.

Vind u het belangrijk dat een nieuwe vloer goed schoongemaakt gaat worden? Lees dan eerst hier onze schoonmaaktips!