Skip to main content

De slaapkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de plek waar u tot rust komt na een lange dag en de juiste vloer kan een groot verschil maken in hoe comfortabel en uitnodigend de ruimte aanvoelt. In dit artikel bespreken we daarom wat een goede vloer voor in de slaapkamer is en welke eigenschappen van die vloer ervoor zorgen dat de vloer geschikt is voor op de eerste verdieping.

Waarop letten bij de keuze van een slaapkamer vloer?

Welke eigenschappen maken een vloer nu geschikt voor de slaapkamer? Ten eerste moet de vloer passen bij de stijl van de slaapkamer en moet deze zacht en warm aanvoelen, opdat u er met de blote voeten overheen kunt lopen. Het is ook handig om een vloer te hebben, die geen viezigheid, stof en allergenen aantrekt. Zorg bovendien voor een kalme vloer, want de vloer is samen met uw raambekleding in de slaapkamer de basis van uw slaapvertrekken. Combineer ook uw slaapkamervloer met een goede ondervloer, zodat geluiden gedempt worden. Sommige slaapkamervloeren zijn zelfs prima te combineren met vloerverwarming.

goede slaapkamer vloer

Vloer slaapkamer inspiratie

Welke vloer is nu het beste voor in de slaapkamer? De keuze van de beste vloer voor een slaapkamer hangt af van verschillende factoren zoals comfort, onderhoudsgemak, esthetiek en budget. Als we de voor- en nadelen tegen elkaar afzetten, dan is PVC, laminaat, vinyl, tapijt en parket een veilige optie voor uw slaapkamer vloer. De hardere vloersoorten, zoals laminaat, kunt u bovendien afmaken met een vloerkleed. Dit creëert een warme sfeer in uw slaapkamer en het voelt lekker aan voor uw blote voeten. Een vloerkleed kan op maat gemaakt worden en past prima naast uw bed, half eronder of bij een eventuele fauteuil in de slaapkamer.

Vinylvloeren

Vinyl voelt zacht aan, wanneer u erover loopt. Bovendien is het een geluidsdempend, watervast, krasvast en slijtvast materiaal. Vinyl is zo’n materiaal dat u overal kunt gebruiken als vloer, maar zeker ook in de slaapkamer. Stoot u bijvoorbeeld in de avond een glas water van uw nachtkastje af, dan is dat geen probleem. Ook maakt u uw bedgenoot niet wakker, wanneer u in de nacht over de vloer heen loopt.

laminaatvloer in slaapkamer

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren vormen een mooie basis voor uw slaapkamer. Laminaat is een onderhoudsvriendelijk materiaal en krijgt u in allerlei uitvoeringen. Bovendien is laminaat een budgetvriendelijke slaapkamer vloer. Als laatste is laminaat voor de klussers onder ons ook vrij eenvoudig te leggen, waardoor u geen legkosten hoeft te betalen.

PVC-vloeren

PVC is ook aan een opmars begonnen in de slaapkamer vanwege zijn diversiteit. Door de keuze uit allerlei dessins en kleuren past een PVC vloer binnen iedere woonstijl. Een ander voordeel van het materiaal is dat het praktisch onverwoestbaar is en onderhoudsarm is, waardoor u deze vloer makkelijk kunt reinigen. Bovendien hechten vuil, stof en allergenen zich minder snel aan PVC.

tapijtvloer in slaapkamer

Tapijtvloeren

Tapijt heeft als voordeel dat het een stille vloer is, wat voordelig is voor een vloer op de eerste verdieping. Bovendien is een tapijtvloer zacht en warm onder uw blote voeten. Het grote nadeel van tapijt is echter dat, wanneer u kampt met een allergie, deze vloer lastiger schoon te maken is en juist stof en allergenen aantrekt.

Parket

Parketvloeren vindt u ook steeds vaker in de slaapkamer. Het is een populaire keuze vanwege zijn natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Bij goed onderhoud gaat parket vele jaren mee. Parket is gemakkelijk te reinigen en houdt minder stof vast dan tapijt, wat beter is voor mensen met allergieën. Nadelen van parket vloeren zijn dat deze vloeren best gehorig zijn en niet goed tegen vocht kunnen.