Bamboe vloer

Een bamboe vloer is een heel bijzondere vloer. Zo is bamboe heel hard: maar liefst twee keer zo sterk als normaal eiken. Hierdoor is het geschikt voor intensief gebruik en het blijft bij goed onderhoud zeker 30 jaar mooi. Bamboe staat garant voor veel wooncomfort omdat het warmte uitstraalt en het is uitermate geschikt voor vloerverwarming. De door ons geleverde vloeren zijn antistatisch en anti-allergisch en dragen bij aan een gezonde leefomgeving. Ten slotte is een bamboe vloer ontzettend duurzaam: een absoluut pluspunt als u voorstander bent van ecologisch verantwoorde producten.

Bamboe kan op verschillende manieren worden bewerkt, waardoor het in principe in elk interieur past en bij iedere nieuwe woontrend kan worden aangepast. Het warme, natuurlijke kleurenpalet varieert van karamel tot donkerbruin. Een bamboe vloer kan worden geolied of gelakt in iedere gewenste kleur. Ook de laatste woontrend – de doorleefde vloer- kan worden toegepast bij bamboe door het oppervlak te laten borstelen of op te ruwen.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Een professioneel advies op maat.
  • Tot 30 jaar garantie op slijtage op de toplaag.
  • Een bamboe vloer van het A-merk MOSO en La-Legno.
  • U mag een plank mee naar huis nemen om te kijken of de kleur daadwerkelijk is wat u in gedachten heeft.
  • Een bezorgservice tot achter de drempel als u de vloer zelf wilt leggen.
  • Wij werken uitsluitend met vakmensen die uw vloer kunnen leggen.
  • 5 jaar garantie op het leggen.
Categorie:

Beschrijving

Bamboe vloer leggen in 4 stappen

STAP 1

In onze showroom krijgt u een vakkundig, eerlijk advies over de beste keuze in bamboe vloeren. Stel gerust al uw vragen.

STAP 2

We bespreken de wensen, mogelijkheden en kleuren. U krijgt een staaltje mee om thuis uit te proberen en een prijsopgave.

STAP 3

Akkoord? Dan gaan we een datum afspreken om de bamboe vloer bij u te leggen.

STAP 4

Uw bamboe vloer wordt door onze vakmensen gelegd. Hierna kunt u genieten van uw nieuwe bamboe vloer!

vloeren kerkrade

Vrijblijvend adviesgesprek over uw bamboe vloer?

Wat kunt u van een adviesgesprek verwachten? Wij vinden het belangrijk om u een passend en eerlijk advies te geven. Daarom inventariseren wij eerst uw wensen en kijken we of dit mogelijk is. Vervolgens maken we een offerte. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan!

Vraag meteen een adviesgesprek aan

Wat is bamboe parket?

Wist u dat bamboe helemaal geen houtsoort is, maar een snelgroeiende grassoort? Binnen vijf jaar is bamboe al klaar voor de oogst. Nadat de bamboe is gekapt groeit de plant weer op. Bij de groei worden geen schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit maakt bamboe een ontzettend verantwoorde keuze. De vloerdelen worden geperst met meerdere lagen bamboe. Een bamboevloer kan verschillende sterktes hebben. Hoe meer lagen, hoe sterker de vloer. Onze vakmensen adviseren u graag welke sterkte u nodig heeft aan de hand van het gebruik.

Hoe wordt een bamboe vloer gelegd?

In principe wordt een bamboe vloer op dezelfde manier gelegd als een hardhouten vloer. Afhankelijk van de ondergrond kan de vloer vernageld, verlijmd of zwevend worden gelegd. Als u een ondervloer met vloerverwarming heeft, dan wordt de vloer verlijmd gelegd. Zo kan de vloer de warmte optimaal doorgeven. Houd rekening met de invloed van zonlicht. De UV-stralen kunnen de kleur van bamboe beïnvloeden.
Voordat een bamboe vloer wordt gelegd inspecteren we de ondergrond op oneffenheden. Een vlakke ondergrond is belangrijk om te voorkomen dat de vloer geluid maakt wanneer u erop loopt. Bij vloerverwarming moet de vloer ook direct kunnen aansluiten op de ondergrond om optimaal de warmte te geleiden. Vervolgens wordt de vloer gecontroleerd op vocht, anders bestaat er een risico op het vormen van schimmels onder de vloer.

U kunt bamboe door de hele woning laten leggen, inclusief de trap en de badkamer. Bamboe is een vochtbestendige vloer, mits goed gelegd en de naden goed zijn afgesloten. Alleen de inloopdouche is niet geschikt voor een bamboevloer.

Onderhoud van een bamboe vloer

Een beetje onderhoud is nodig bij een bamboe vloer. Doet u dit goed, dan is deze vloer zeker 30 jaar een absolute meerwaarde voor uw woning.

Onderhoud van de toplaag: verwijder op regelmatige basis vuil door te stofwissen of stofzuigen met een parketborstel. Dweilen kan met een vochtige doek zonder chemische schoonmaakmiddelen. Zorg voor viltjes of wieltjes onder de meubels en vervang deze tijdig, vooral bij meubels die vaak worden verschoven. Laat geen natte objecten op de vloer liggen, zoals natte bloempotten of een natte badmat in de badkamer.

Als de toplaag is versleten, kunt u deze laten vernieuwen. Een geoliede bamboe vloer moet om de 1-2 jaar opnieuw worden geolied. Krasjes zijn bij deze afwerking gemakkelijk bijgewerkt. Een verniste bamboe vloer moet na 10-15 jaar op nieuw worden vernist. Bij deze afwerking moet de volledige vloer wel eerst volledig worden geschuurd.

Wilt u meer informatie over een bamboe vloer? Neem contact op met Vloerenboulevard.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bamboe vloer” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *